Lezing: Mensenrechten en Asielproblematiek

De volgende activiteit van de AJV betreft een lezing/workshop over mensenrechten in het algemeen en over de asielproblematiek in het bijzonder.

De lezing/workshop begint met een korte introductie van mw. M. Sboui-Racamy over de internationaalrechtelijke kaders met betrekking tot de asielproblematiek, namelijk de mensenrechten. Mw. mr. D. Victorina zal ingaan op de (politeke) overwegingen bij de asielproblematiek, namelijk geen partij willen worden bij het VN Vluchtelingenverdrag vanwege allerhande redenen. 

De aanwezigen zullen daarna in kleine groepen worden verdeeld om te brainstormen over een aantal vragen die aan hen zullen worden gepresenteerd. De groepen zullen vervolgens worden gevraagd om hun antwoorden/standpunten te presenteren. De vragen zullen zo worden opgesteld dat zij bij de ontwikkeling van het beleid inzake de asielproblematiek gebruikt kunnen worden.

Tijdens de lezing/workshop zal mw. V. de Windt als facilitator optreden. Het geheel wordt afgesloten met een wine & cheese tasting.

  • Datum: donderdag 23 maart 2017
  • Locatie: Curaçao Maritime Museum
  • Tijdstip: 17:30 uur – 20:00 uur