AJV-scriptieprijs 2017

In 2017 is de prijs gewonnen door Danilo Narvaez met zijn scriptie “Onrechtmatig binnentreden in woningen”.

Download de scriptie HIER

Nieuwjaarsborrel 2017

AJV-scriptieprijs 2016

In 2016 is de prijs gewonnen door mevrouw drs. Asela J. van Zonneveld met haar scriptie “Open grenzen binnen het Koninkrijk”.

Download de scriptie “Open grenzen binnen het Koninkrijk” hier.

Lezing: DCSX, Juridisch Interessant?

Nieuwjaarsborrel 2016

• 15 januari 2016
  • 17.30 – 20.00
  • Landhuis Goede Hoop
  • Penstraat # 300

AJV prijs 2015

In 2015 is de prijs gewonnen door mevrouw Solains Tomasa met haar scriptie “Dominus Litis: de macht van de Officier van Justitie binnen het strafproces nader bekeken.”
Download de scriptie hier.

Lezing: INTERREGIONAAL PRIVAATRECHT

De Antilliaanse Juristen Vereniging nodigt haar leden uit:
LEZING “INTERREGIONAAL PRIVAATRECHT”

verzorgd door MR. DR. G.C.C. LEWIN,
Rechter en lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en auteur van het recent verschenen boek “Interregionaal privaatrecht”.
Sinds 10/10/10 kent het Koninkrijk der Nederlanden vijf rechtsstelsels. Deze vijf rechtsstelsels worden aangeduid als “regionale rechtsstelsels”. En dat terwijl er vier landen binnen het Koninkrijk zijn, maar wel 5 gebiedsdelen en dus vijf rechtsstelsels.
Deze rechtsstelsels komen voor het burgerlijk recht en het strafrecht grotendeels overeen, maar er zijn ook verschillen. Hoe om te gaan met een geschil waarbij meerdere regionale rechtsstelsels zijn betrokken? En welke rechter is dan bevoegd? Gerard Lewin gaat op deze en vele andere vragen in.

Datum: donderdag 18 september 2014
Locatie: Nationaal Archief (“Bolo di Batrei”), Scharlooweg 77
Ontvangst om 17:30 uur
Lezing: 18.00 uur